Top 5 game aandelen in 2023

Nieuws Game Aandelen

De videogame-industrie is de afgelopen jaren met hard gegroeid. Volgens een rapport van Newzoo zal de wereldwijde gamingmarkt naar verwachting groeien met ongeveer 2,1% groeien naar $196,8 miljard. Met de groeiende vraag naar videogames en de toenemende adoptie van mobile-first strategieën onder gamers, zijn er naast gamen meer mogelijkheden voor gamers om zich bezig te houden met deze industrie. De gaming industrie biedt meerdere investeringsmogelijkheden die interessant zijn voor gamers maar ook zeker voor niet-gamers. Daarom hebben wij, van GameBazen, de beste game aandelen op een rijtje gezet. Lees verder om meer te weten te komen over de beste game aandelen van 2023.

Inhoud
1. NVIDIA
2. Activision Blizzard
3. Electronic Arts (EA)
4. Sony Corporation
5. Nintendo

1. NVIDIA

NVIDIA is één van de beste aandelen in de gaming sector en zal naar verwachting het beste game aandeel zijn in 2023. Het bedrijf is de huidige leider in AI, autonoom rijden en gaming. Daarnaast lanceerde NVIDIA onlangs zijn GPU van de volgende generatie, de Tensor Core GPU, die zal worden gebruikt in AI, autonoom rijden en gaming. Ook de aandelen van het bedrijf hebben een stijgende lijn gekend, aangedreven door hun groei in opkomende technologieën.

NVIDIA heeft momenteel een marktaandeel van 91% in de gaming GPU-markt, waardoor het een lucratief vooruitzicht is voor beleggers. De koers-winstverhouding van NVIDIA in 2021 was 76,45. Op het moment van schrijven heeft NVIDIA een koers van $175,92. Verschillende analisten hebben voor 2022 een koers voorspeld van $332,81, dit zou betekenen dat dit game aandeel nog ongeveer 89% moet stijgen in 2022. Denk jij dat NVIDIA dit nog voor elkaar kan boksen?

2. Activision Blizzard

Op nummer 2 staat Activision Blizzard, dit is de grootste spellenuitgever ter wereld. Het publiceert jaarlijks zijn vlaggenschiptitel genaamd “Call of Duty” die een van de hoogste brutowinst videogames aller tijden is. De groei van het bedrijf wordt ondersteund door de focus op mobiele games, esports en meer digitale distributie. Daarnaast is Activision Blizzard de eigenaar van verschillende game-gerelateerde eigendommen zoals “Candy Crush” en “World of Warcraft”. Het bedrijf kan bogen op een hoge winstmarge van ongeveer 60%. Op het moment van schrijven heeft Activision Blizzard een koers van $78,76. Door analisten wordt er verwacht dat dit game aandeel met ongeveer 49% zal stijgen de komende jaren met een koers van $118,641 in 2027.

3. Electronic Arts (EA)

Electronic Arts (EA) is een van ‘s werelds grootste gamebedrijven. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio aan games en is in staat geweest om te profiteren van de groeiende gaming trends rondom esports en opkomende markten zoals Azië. Bovendien is EA een van de weinige beursgenoteerde gamebedrijven die een sterke focus hebben op mobiel gamen, wat zoals eerder benoemd enorm in de lift zit. Het bedrijf heeft een trouwe fanbase, met een huidige nettokaspositie van $ 1,7 miljard. Momenteel wordt dit game aandeel verhandeld tegen een koers van $127,61 en analisten verwachten een stijging van 41,94% de komende 5 jaar. Dit zou een koers van 181,135 betekenen in 2027.

4. Sony Corporation

Sony Corporation is een van de meest gediversifieerde gamebedrijven ter wereld, met activiteiten op het gebied van games, films en muziek. De onderneming heeft onlangs een toename van het gebruik van haar PlayStation Network vastgesteld. De gamingactiviteiten van de onderneming zijn de laatste jaren snel gegroeid, dankzij het gebruik van het PlayStation Network en de netwerkdiensten. Daarnaast zijn de aandelen van Sony de laatste maanden in een opwaartse spiraal terechtgekomen, dankzij de groei in gaming en andere segmenten. De game aandelen van de Sony Corporation worden op het moment van schrijven verhandeld tegen een koers van $106,010. Dit is nog een mooie instapprijs voor kleine beleggers en bovendien wordt er een koers van $176,028 verwacht in 2027. Kortom, dit zou een rendement van ongeveer 66% betekenen in 5 jaar.

5. Nintendo

Als laatste op de top 5 staat Nintendo, dit is een van de bekendste gamebedrijven ter wereld. Het bedrijf bracht onlangs zijn volgende generatie spelcomputer uit, de Nintendo Switch, die tot nu toe een van de meest succesvolle spelcomputers is geweest. Ook richt Nintendo zich momenteel op het laten groeien van zijn inkomsten via zijn gamingactiviteiten. De omzet van het bedrijf is gedreven door de adoptie van zijn Nintendo Switch-console. Bovendien heeft het game aandeel Nintendo de afgelopen maanden een stijgende lijn ingezet, gedreven door zijn groei in gaming en andere segmenten.

Het bedrijf een huidige koers van $430, wat wellicht aan de hoge kan ligt voor kleine beleggers. Daarentegen heeft het bedrijf onlangs bekend gemaakt dat ze een 10-for-1 stock split aan het plannen zijn. Met andere woorden zou dit betekenen dat de aandelen van Nintendo weer aantrekkelijk zullen worden voor beleggers met een kleinere portefeuille. Daarnaast verwachten analisten een groei van 58,37% de komende 5 jaar, wat een koers van $681 zou betekenen in 2027 (met een stock split gaat dit er uiteraard anders uitzien).