Populairste video games aller tijden

Nieuws Populaire Games

In 1958 werd de eerste game al bedacht en gespeeld in een laboratorium van een Amerikaanse wetenschapper. Sindsdien is deze markt uitgegroeid van simpele spelletjes als Pong en Tetris tot spellen met bizarre graphics als Horizon: Forbidden West en Call of Duty. Volgens onderzoeksbureau Statista is deze markt in 2022 uitgegroeid tot grootte van ongeveer $175 miljard. Veel mensen houden dus wel van een video game op zijn tijd, maar wat zijn nu de populairste video games aller tijden? In deze top 3 vind je de drie beste video games aller tijden! Lees snel verder.

1. PUBG: Battlegrounds

Toen Krafton in 2017 PUBG: Battlegrounds uitbrachten wisten zij ongetwijfeld niet dat het zo’n succes zou worden. In een aantal jaar is het uitgegroeid tot de populairste video game allertijden.

In Maart 2021 werd het aantal spelers op de 1,2 miljard geschat. Daarnaast bracht Krafton naar buiten dat hun omzet in Q1 van 2022 ongeveer 405,7 miljoen dollar was. Wat dus ongeveer 2,8% is van de totale video game marktwaarde. Dit klinkt misschien niet als veel maar met ongeveer 5 miljoen games in totaal, zijn dit natuurlijk bizarre getallen. Dat PUBG dus op nummer 1 staat in deze top 3 is dus ook niet zo gek.

2. Crossfire

Op nummer twee staat misschien een video game die bij de jongere generatie iets minder bekend is. Dit komt omdat Crossfire zijn release date al kent in 2007. Deze first-person shooter van Smilegate is uitgegroeid tot ongeveer 1 miljard spelers in 2020. Een stuk minder dat PUBG dus, maar nog steeds een enorme player-base.

Daarnaast werd de omzet tot en met 2018 geschat op ongeveer 12 miljard. Als we het terug berekenen tot 2007 is dit gemiddeld 1 miljard per jaar. Dit komt neer op een geschat marktaandeel van 1,75%, opnieuw een enorm aandeel. Crossfire is misschien een oud spel, maar wordt nog steeds gespeeld door een heleboel mensen. Heb je deze game nog nooit gespeeld? Dan raden we je zeker aan dit eens te proberen!

3. Minecraft

En op de ‘laatste’ plek van deze top 3 staat mijn persoonlijke favoriet, namelijk Minecraft. Dit spel is wellicht qua naam nog wel bekender dan PUBG, omdat Minecraft vaak ook wordt herkende door mensen die het nog nooit hebben gespeeld. Ook dit spel bestaat al sinds 2011 en heeft sindsdien een enorme player-base opgebouwd. In april 2021 wordt het aantal spelers op ongeveer 738 miljoen geschat. Daarnaast is dit een enorm populair spel op streamingplatformen Twitch en YouTube.

De omzet van 2020 werd gezet op $525 miljoen, wat neer komt op ongeveer 0,92% van het totale marktaandeel. Dit zijn ruime schattingen, dus dit kan met een korrel zout genomen worden. Maar toch laat het zien dat dit enorm populaire games zijn. Daarnaast laat het zien dat Minecraft terecht op nummer 3 staat in de lijst met populairste video games aller tijden.

Honourable mention: Fortnite (12)

Als laatste willen we nog een zogenaamde Honourable Mention bespreken in deze top 3. Dit spel heeft de top 3 niet gehaald, maar heeft een zo’n korte tijd een enorme groei doorgemaakt. Wij verwachten dan ook dat Fortnite de komende jaren deze top 3 wel zal bereiken. In 2017 werd dit spel door Epic Games gemaakt en dit werd direct een enorm succes.

In 2021 was de omzet ongeveer $5,8 miljard, wat een nieuw record was ten opzichte van de $5,4 miljard in 2018. De omzet van dit spel is dus hoger dan de spellen in de top 3 allertijden. Dit heeft natuurlijk ook te maken met in-game aankopen, wat bij Fortnite erg populair is en bij de andere spellen iets minder. De player-base is dan misschien iets kleiner dan van de andere drie in deze top 3, maar wij vinden dat Fortnite zeker een plekje verdient tussen de populairste video games aller tijden.

Deze lijst is gebaseerd van publieke bronnen en zullen daarom nooit 100% correct zijn. Zie jij een fout in het artikel? Laat het dan vooral even weten!